De film Inside Out 2 speelt zich net als in deel 1 voor een groot deel af in het hoofd van het meisje Riley, waarin verschillende typetjes haar emoties uitbeelden. En dat kan helpen bij het begrip voor het puberbrein, zeggen experts

In deel 1 waren dat Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. In het tweede deel, waarin Riley 13 jaar wordt, komen daar nieuwe emoties bij, zoals Afgunst, Verveling en Verlegenheid. Veel van de aandacht gaat in deel 2 naar "Anxiety", ofwel een combinatie van angst, bezorgdheid en piekeren.

In dit tweede deel sloopt een bouwploeg sloopt controlecentrum en introduceert de nieuwe emoties die haar door de puberteit moeten loodsen: Ennui (Verveling), Embarassment (Verlegenheid), Envy (Jaloezie) en Anxiety (Onzekerheid). Die laatste neemt de controle over en verbant de basisemoties naar de lage regionen van het brein. Ze moeten zich terugklauwen door ‘sarcasmekloven’, ‘breinstormen’ en de geheime kamers van het onderbewustzijn. Én ze leren dat hoe ouder Riley wordt, hoe complexer de emoties zijn die ze nodig heeft.

Bekijk hier de trailer

Meer lezen