Congres om- en afbouw JeugdzorgPlus

De om- en afbouw van de JeugdzorgPlus is volop aan de gang. Wat is de rol van de kinder- en jeugdpsychiatrie hierin? En hoe verbeteren we samen de zorg, zodat de gesloten jeugdzorg niet meer nodig is? 

Naast plenaire presentaties van keynotesprekers Eva Mulder en Peter Dijkshoorn, zijn er intermezzo’s van ervaringsdeskundige jongeren met spoken word en zang. Ook zijn er twee workshoprondes, iedere ronde kies je een van de drie workshops uit om te volgen. De dag eindigt met een paneldiscussie en een borrel.

Programma en sprekers

Keynotesprekers Peter Dijkshoorn en bijzonder hoogleraar Eva Mulder delen hun inzichten. Ook zijn er bijdragen van ervaringsdeskundige jongeren van ExpEx - Experienced Experts. Dagvoorzitters hoogleraar Ramón Lindauer en Amine Bakkali leiden je door de dag heen. Wissel van gedachten met collega's uit het veld en neem deel aan de interactieve workshops.

Doelgroep

Het congres is toegankelijk voor alle jeugdzorgprofessionals die met de JeugdzorgPlus in aanraking komen of over de om- en afbouw mee willen denken. Waaronder kinder- en jeugdpsychiaters, klinisch- en GZ-psychologen, orthopedagogen, jeugdartsen en professionals in opleiding. Ook bestuurders, beleidsmakers, ervaringsdeskundigen en studenten zijn van harte welkom.

Meer informatie